• 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Throttle Bar??? Car stopped running.
#1
Driving home from work today, noticed engine was louder than normal, with some rattling.  Definitely heard some metal rattling around or something, smelled a little heat too, so I pulled over to a Kroger and the engine kinda sputtered out.  won't start.  Im thinking a throttle bar went lose? Any ideas that could help me? How do I fix a throttle bar? Can I fix the bar temporarily then start it up again and drive it to my repair guy or do you think I could fix this on my own?  Seems simple.  

Here are some pictures.

[Image: IMG_4830.jpg]



[Image: IMG_4828.jpg]



[Image: IMG_4822.jpg]



[Image: IMG_4821.jpg]



[Image: IMG_4819.jpg]



[Image: IMG_4818.jpg]


[Image: IMG_4817.jpg]

  Reply
#2
What looks loose in those pictures appears to be the transmission kickdown link. It shouldnt affect the engine functionality.
It is used to downshift when you press the pedal to the metal.

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk

        [Image: 20160929_171923_edit2_small.jpg]

1971 M-Code Mach 1 w/Ram Air, 408 stroker, 285/291 0.558" roller cam, Blue Thunder intake, TKO600, Hooker headers with electric cut-offs, FiTech EFI w/ RobBMC PowerSurge pump
Strange center section with Truetrac, 3.5 gear and 31 spline axles, 4-wheel disc brakes
  Reply
#3
(10-28-2017, 11:06 PM)tony-muscle Wrote: What looks loose in those pictures appears to be the transmission kickdown link. It shouldnt affect the engine functionality.
It is used to downshift when you press the pedal to the metal.

Sent from my SAMSUNG-SM-G930A using Tapatalk

Any idea why the engine stopped and won't turn over and start again?
  Reply
#4
well more info is best to figure it out.. don't turn over ??? any starter clicking??? dead battery, bad solenoid, alt shot and not charging.... like mentioned that bar is not going to keep u from firing up engine. u should be able to fix it yourself but u gotta find out why first.. troubleshooting sometimes is not fun but needed. u can try turning on the key and using one jumper cable to go from + of battery to starter wire and see what happens.. if nothing then u need to look at starter closer.. bad connection maybe..even a bad ground wire on engine to frame..
  Reply
Share Thread:  


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Engine running crummy jpaz 12 326 10-13-2019, 08:47 AM
Last Post: Stanglover
  Noises while running/ fine tuning kcmash 35 1,014 07-28-2019, 07:50 AM
Last Post: boilermaster
  Engine running lean mustangandy 9 457 07-17-2019, 08:07 AM
Last Post: mustangandy
  Car smoking after oil change mcampbell26915 21 1,016 05-01-2019, 09:12 AM
Last Post: c9zx
  Throttle Linkage Modification Issue bigfoot72 7 639 04-22-2019, 03:24 PM
Last Post: bigfoot72
  Anyone running magnaflow Mufflers mbrew2 34 2,133 02-19-2019, 08:33 PM
Last Post: jorgem2
  Anyone running Flowmaster 15807 2.5" tailpipes? Bentworker 7 499 11-16-2018, 11:31 PM
Last Post: Bentworker
  What FI systems are you guys running? scgamecock 1 605 11-11-2018, 02:43 PM
Last Post: Don C



Users browsing this thread: 1 Guest(s)